Театрален състав

 

Театралното студио при НЧ „Родолюбие-1873” е съвсем младо. Колективът е сформиран през септември 2012 г. и се състои от осем души, всеки с различна професия и ангажименти, но обединени от общ ентусиазъм и любов към театралното изкуство.

Към момента театралното студио има зад гърба си няколко представления и етюда– на асеновградска сцена, едно участие в ежегодния фестивал в гр. Самоков „Театър без граници” и участие в международния фестивал за комедия и сатира в гр. Тополовград, където асеновградчани представиха авторската пиеса „Прокшинитра”. С неподправената, искрена и забавна актьорска игра асеновградчани спечелиха сърцата и аплодисментите и на жури, и на публика.

Пиесата „Прокшинитра” /„Сватовница”/ е комедия в няколко действия, която представя станимашките нрави от 20-те години на миналия век. Автор на сценария и режисурата е Изабела Шопова – ръководител на театралния състав.

         Дейността на трупата е изцяло самодейна. Няма никаква професионална намеса нито по отношение на режисура, нито като сценография. С много ентусиазъм и актьорски плам самодейците се опитват да възродят театъра в нашия град, разбира се, благодарение и на безкористната и всеотдайна подкрепа на много приятели, които с радост помагат при осъществяването на творческите идеи. Всеки играе с голямо желание и може би затова се получават пълнокръвни и запомнящи се образи и всичко, което се представя стои естествено и истинско на сцената. Всеки успява да почувства героя си и се слива с ролята, като че писана специално за него.

Актьорите и техните сценични превъплъщения много добре и с неподправен възторг са приети и от публиката, което още веднъж вдъхва увереност в собствените сили. И мисля, че това е най- важното, защото точно реакцията на зрителите е показател, защото овациите на публиката са най-точният критерий и оценката за нещата, които се правят.